Titkos nyomozás folyik a volt győri rendőrkapitány ügyében, már 18 gyanúsítottat hallgattak ki

Tavaly szeptemberben vették őrizetbe V. Attilát.

2024. 04. 19. 21:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szigorúan titkos nyomozás során már 18 személyt hallgattak ki gyanúsítottként a volt győri rendőrkapitány ügyében, akit 2023. szeptember 1-jén vettek őrizetbe, és május 4-ig még biztosan letartóztatás alatt marad – írja a Kisalföld.

Hivatali bűncselekmények gyanúja miatt nyomoz V. Attila ezredes, volt győri rendőrkapitány ellen a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség, de az ügy okáról és a hivatali bűncselekmények jellegéről több információt nem közölnek. Az ügyben már egy másik gyanúsítottat is letartóztattak a volt győri rendőrkapitányon kívül, aki egy évekkel ezelőtt nyugállományba vonult rendőr.

Az ügyben a lap megkeresésére Kovács Katalin őrnagy, a Központi Nyomozó Főügyészség katonai sajtószóvivője annyit közölt, hogy

a nyomozó ügyészség 18 személyt hallgatott ki gyanúsítottként. Közülük ketten állnak jelenleg letartóztatás hatálya alatt.

A személyiségi jogokra és a nyomozás érdekeire figyelemmel több információ jelenleg nem adható.

Ahogy a Magyar Nemzet már beszámolt róla, tavaly szeptemberben vették őrizetbe a győri rendőrkapitányt, vélhetően egy vállalkozó feljelentése alapján, és egy korrupciós ügy is megbújhat a háttérben. Az őrizetbe vétele után a Győri Törvényszék titkosított eljárásban három nappal később le is tartóztatta. Az eset miatt az országos rendőrkapitány visszavonta a győri rendőrkapitány vezetői kinevezését.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.