Tovább sunnyog a főváros a Lánchíd-ügyben

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egy háttérbeszélgetés során elmondta, a Lánchíd körül csak egy botrányról tud, mégpedig arról, hogy a kormány továbbra sem fizette ki a fővárosnak a hatmilliárd forintos támogatást, majd pedig Budai Gyulától azt kérte, segítsen a fővárosnak megkeresni a szóban forgó hatmilliárd forintot.

2024. 04. 18. 15:48
Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester, Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes és Tüttő Kata  főpolgármester-helyettes Fotó: (MTI/Kovács Attila)
Fotó: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet kérdésére válaszolva Kiss Ambrus elmondta, továbbra is csak egy botrányról tud a Lánchíd ügyében, mégpedig arról, hogy a kormány nem fizette ki a hatmilliárd forintot a fővárosnak. 

A kormány azonban már korábban közölte, addig sem fogják folyósítani az összeget, amíg a főváros nem nyitja meg a forgalom előtt a Lánchidat, a Karácsony Gergely vezette Városháza azonban továbbra sem mutat hajlandóságot arra, hogy megnyissa az autósok előtt a hidat. Budai Gyula feljelentésével kapcsolatban a főpolgármester-helyettes elmondta, a politikusnak a kormánynál kellene keresnie a hatmilliárd forintot.  A főváros pénzügyi helyzetével kapcsolatban a háttérbeszélgetés során Kiss Ambrus közölte, 

Budapest a 2023-as évben semmilyen pénzügyi támogatást nem kapott a kormánytól, és hitelfelvételi engedélyt sem adott kormány a fővárosnak.

Szintén lapunk kérdésére válaszolva Kiss Ambrus reagált Vitézy Dávid vidámparktervére, és azt állította, a főpolgármester-jelölt ígérete szürreális, szerinte jelenleg nem a vidámpark kérdése a fővárosiak legnagyobb problémája, Vitézy tervei pedig elrugaszkodottak a valóságtól. 

A háttérbeszélgetés során Kiss Ambrus bejelentette, a jövő szerdai közgyűlésen szavaznak a budapesti klímaügynökség létrehozásáról, amelynek fő feladata a lakóépületek energetikai fejlesztésének elősegítése, a társasházak forráshoz segítése és a tanácsadás lesz. 

A politikus újságírói kérdésre válaszolva elmondta, Iványi Gáborhoz köthető Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségének biztosítanak egy egykori iskolaépületet, ahova a Wesley János óvoda és iskola fog költözni. 

Vitézy Dávid BKK-rendészetével kapcsolatban Kiss Ambrus elmondta, rendkívül problémásnak tartja, hogy a hajléktalanokat egy kalap alá véve erőszakosnak és zavarónak állítják be, szerinte egy ilyen rendészeti szerv nem oldaná meg a problémát, az ilyen ügyek a rendőrség hatáskörébe tartoznak. 

Nem szabad hangulatot kelteni a kérdésben

– emelte ki a főpolgármester helyettes, majd hozzátette, véleménye szerint a járművek bekamerázása nem megoldás. 

A politikusnak ugyanakkor úgy tűnik, biztos a pozíciója a városházán, Kiss Ambrus elmondta, amennyiben a mostani városvezetés hatalmon maradna, abban az esetben maradna főpolgármester-helyettesi székben, ugyanakkor karakteresen kijelentette, nem fog szerepelni egyik párt listáján sem. 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester, Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes és Tüttő Kata  főpolgármester-helyettes Fotó: (MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.