A megnémult MSZP-s Csizmazia Ferencet rövid pórázon tartja új testőre, Vajda Zoltán + videó

Alpári stílusban, testével védte a gyanús ingatlanügybe keveredett Csizmazia Ferencet a szocialista országgyűlési képviselő a Magyar Nemzet stábjától. Az MSZP-s Csizmaziát a gyanús ingatlanszerzéséről szerette volna kérdezni Méhész András, azonban Vajda Zoltán országgyűlési képviselő, amikor meglátta a stábot, egyből odapattant, hogy kerületének polgármesterjelöltje nehogy megszólaljon. Miközben Vajda a Magyar Nemzet riporterét még meg is taposta, és az operatőr kollégát is sértegette, Csizmazia engedelmesen hallgatásba burkolózott.

2024. 05. 01. 15:35
Fotó: Kalo Jávor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal jelöltjeként indul az önkormányzati választáson Csizmazia Ferenc polgármesterjelöltként a XVI. kerületben. A politikus korábban azzal került be az országos hírekbe, hogy házát szocialista pártvagyonból saját kézbe játszhatta át. Az ügyben nyomozás is folyik. A Bennfentes korábbi értesülései alapán pedig nagyon úgy tűnik, a szocialista politikus áron alul vette néhány éve a csaknem ezer négyzetméteren fekvő ingatlanát. Az épület 2008-ban vándorolt állami kézből az MSZP tulajdonába 19,2 millió forintért. Ezt Csizmazia Ferenc a párt helyi elnökeként pártpénzből 20 millió forintért felújíttatta. Ezt követően az MSZP eladta Csizmaziának és családjának. A vételár ekkor már csak 16 millió forint volt, majd a politikus kivásárolta családtagjainak tulajdonrészét hétmillió forintért.

A Magyar Nemzet erről kérdezte volna az MSZP, DK, LMP, Momentum és a Párbeszéd XVI. kerületi polgármesterjelöltjét, azonban a politikus nemhogy nem volt beszédes kedvében, hanem helyette az MSZP országgyűlési frakciójában ülő Vajda Zoltán igyekezett ellehetetleníteni mindenféle válaszadást. Majd Vajda a tőle már megszokott botrányos és saját magát lejárató jelenetet rendezett. Tehát a Magyar Nemzet azt kérdezte Csizmaziától, hogy mégis hogyan kommentálja ingatlanszerzési ügyeskedését, amiben nem mellesleg nyomozás is folyik. A baloldali politikus mellé ekkor önjelölt testőrként robbant be Vajda Zoltán, majd átvette a szót a láthatóan leblokkolt Csizmaziától. Vajda a már unalomig ismert mondataival provokálta a Magyar Nemzet stábját, mint mindig, amikor kellemetlen kérdést intéz hozzá a sajtó. – Propagandának nem válaszolok, ön nem újságíró – ismételgette Vajda. Vajdának láthatóan a szokottnál is nagyobb szereplési vágya volt, mert annak ellenére, hogy semmilyen kérdést nem intéztek hozzá, folyamatosan beszélt.

Eredeti riportalanyunktól, Csizmazia Ferenctől annyit megtudtunk végül, hogy hazugságnak tartja az ingatlanvásárlásának a sajtóban megjelent részleteit, csakhogy a Vajda-show ezt követően is folytatódott. Provokatívan, kollégánktól néhány centiméteres távolságból próbálta felhívni magára a majálisozó tömeg figyelmét. A Magyar Nemzet emlékeztette is a politikust, hogy ne érjen hozzá kollégánkhoz és ne taposson a lábára, ha lehetséges, mint ahogy ezt a jelenet során megtette. Mindezt persze Vajda Zoltán letagadta, majd operatőrünkkel kezdett személyeskedni és azzal a kérdéssel provokálta, hogy szülei büszkék-e rá.

Borítókép: Csizmazia Ferenc és alkalmi testőre Vajda Zoltán (Fotó: Kalo Jávor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.