Élő közvetítés
Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Elhunyt a 2006-os állami terror áldozatait védő jogász

A Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriuma, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat elnöksége, minden tagja és támogatója őszintén gyászolja dr. Balsai Szabolcsot, osztozva a család és a barátok fájdalmában.

2024. 05. 23. 19:43
Candle,At,The,Dark,Background.there,Is,A,Empty,Place,For
Fotó: VisionalMedia Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hirtelen jött a hír, amely mindannyiunkat megrázott, hiszen Szabolcs nagyon fiatalon ment el, előtte még megannyi szép jogi feladat állt, nehéz, sokaknak átláthatatlan, de neki nem megoldhatatlan ügy” – írta közleményében a Nemzeti Jogvédő Alapítvány. 

A 2006-os állami terror, az azt követő megtorlások és a balliberális kormányzat 2010-ig tartó, az ellenállók alapvető jogait sértő önkénye kapcsán számos jogsértett védelmét, jogi képviseletét látta el kiválóan és főként eredményesen. Ki kell emelni, hogy nemcsak eredményesen védte meg a jogsértetteket, ért el felmentést, eljárás-megszüntetést, hanem a sikeres ügyeket követően a jogsértetteknek kártérítést, kárpótlást és jóvátételt is kiharcolt a fogvatartás vagy más jogsérelem után

– emelte ki az alapítvány, majd hozzátették, dr. Balsai Szabolcs éleslátású és szorgalmas ügyvéd volt, emellett nemzeti érzelmű és igazi keresztény ember, aki ezen értékek mentén haladva látta el a jogvédő munkáját, kiváló szakmaisággal, tűéles és cáfolhatatlan logikai érveléssel, mellette azonban kellő alázattal és szerénységgel, aki sosem magát helyezte előtérbe, hanem a sikeres ügy után is inkább a háttérben örült csendesen annak, ha magas színvonalú ügyvédi munkájával az általa képviselt jogsértettnek segíthetett.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.