Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Karácsony ezt is megoldotta: virágládákban növényeket tett ki a parkolójába, és elnevezte parknak

A főpolgármester átadta a Városháza murvás parkolójából virágládákkal és számtalan székkel kialakított, úgynevezett pop up parkot.

2024. 05. 17. 18:20
Városháza park átadó
Forrás: Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely folytatta a 2019-es ígéreteinek sebtiben történő teljesítését. Ennek részeként a főpolgármester ma átadta a nagyközönségnek a Városháza parkolójában kialakított átmeneti parkot, amelyben számtalan asztal, szék, egy kisméretű színpad, és egy hatalmas homokozó is helyet kapott. A nyitóbeszédében Karácsony Gergely elmondta, évek óta készülnek a Városháza park átadására. 

Az elmúlt években sokat tettünk azért, hogy ez megtörténhessen, hiszen a több mint tíz éve üresen álló Merlin Színházat felújítottuk, és ma a budapesti kultúra egy fontos színhelyévé kezd válni, illetve a Városháza hátsó homlokzatát az elmúlt években felújítottuk, hogy azt az életveszélyes állapotot megszüntessük, amely a fő akadálya volt annak, hogy most itt lehessünk

– jelentette ki Karácsony Gergely. A főpolgármester beszédében utalt egy megvalósult ígéretére, a Merlin Színház felújítására, amely valóban elkészült, azonban a mai napig nincs állandó társulata. 

Városháza park átadó
Fotó: Fotó: Havran Zoltán

Budapestnek nagy szüksége van a szabad és zöldülő terekre, főleg itt a belvárosban. Már tulajdonképpen csak egy dolog kell ahhoz, hogy ez egy igazi városi park legyen, mégpedig az, hogy a budapestiek használják

– tette hozzá a főpolgármester, aki annak ellenére nevezte a megnyitott teret városi parknak, hogy jelenleg egyetlen egy földbe ültetett növényt sem lehetett felfedezni benne. Az egykori parkoló területén ugyanis hatalmas virágládákba ültetett növények állnak, annak ellenére, hogy a balliberális városvezetés korábban számtalan alkalommal elmondta, miért nem jók a nem földbe ültetett fák. 

Karácsony Gergely a pop up parknak nevezett terület megnyitóján emellett ismét ígéretet tett a Városháza park megépítésére. A politikus azt állította, a következő ötéves ciklusban be fog fejeződni a park fejlesztése.

 

Borítókép: A Városháza park (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.