Megkezdődött hazánkban az idei év egyik legnagyobb nemzetközi hadgyakorlata + galéria

Puskaropogástól és lánctalpak csikorgásától hangosak most a magyar lőterek.

2024. 05. 08. 16:31
null
Fotó: Gabor Csorba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fokozott hanghatásra kell számítani – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán MH Klapka György 1. Páncélosdandár múlt hét pénteken. A lakosságnak előre jelezték, május 6. és 17. között fog zajlani a Brave Warrior 2024 hadgyakorlat, ami miatt a megszokottól jóval nagyobb lesz a honvédség aktivitása. A pácélosdandár már május 5-én megkezdte az előkészületeket, elindították Tatáról Hajmáskérre a harceszközöket.

Forrás: Facebook/MH Klapka György 1. Páncélosdandár

A hatékony csapatmozgások lényeges eleme, hogy az egységek mindig összeköttetésben legyenek. A hadgyakorlat első napja így a híradós katonáknak szakkiképzési vizsgát is jelentett egyben, számot adtak az elmúlt fél évben szerzett tudásukról, miközben raj- és szakaszszinten közösen gyakorlatoztak a katonák.

Forrás: Facebook/MH Klapka György 1. Páncélosdandár

Borítókép: Jelenet a hadgyakorlatról (Forrás: Honvédelem.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.