Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Rosszak a virágládába ültetett fák, kivéve, ha a Városháza parkról van szó

Szélkakastáncot jár Budapest „főtájépítésze”, Karácsony ládás növényei jók, de ha más rak ilyet, az elfogadhatatlan.

2024. 05. 21. 17:13
Városháza park átadó
Forrás: Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest „főtájépítésze”, Bardóczi Sándor korábban hangosan lázadt a közterületeken kihelyezett, ládákba ültetett fák ellen. Azonban legutóbb, a Városháza pop-up parkkal kapcsolatban közzétett Facebook-posztjában nem emelt szót az ellen, hogy a parknak csúfolt területen jelenleg egyetlen, földbe ültetett fa sincsen, helyette néhány darab virágládákba ültetett fa és növény árválkodik a murvás parkoló tengerében. 

Aki ellátogat ide, láthatja majd, hogy ez az udvar tulajdonképpen most még egy gödör, s a homlokzat földszintje egy fél emelettel feljebb van. De ha valaki képzeletben összeköti a felújított Merlin melletti – akadálymentesség miatt kialakított – elfogyó támfal vonalát a Károly krt és a homlokzati udvarbejárat között, akkor egy nagyjából vízszintes, akadálymentes vonalat kap

– írta bejegyzésében Bardóczi, amiből kiderült, hogy a pop-up parkot gyakorlatilag egy építkezési gödörben hozta létre a kampány hajrájában Karácsony Gergely. A „főtájépítész” – akinek szakmai címe is kétségeket ébreszt – ezek után egy még inkább érdekes kijelentést tett, amikor megindokolta, hogy miért is lett pop-up park a városháza udvarában. 

Mostanára jutottak el a munkák arra a szintre, hogy az építési és felvonulási terület össze tudott zsugorodni, és mostanára jutott el odáig a házon belüli vita, hogy konszenzus alakulhatott ki a parkolók teljes felszámolásában a III. udvaron. Ugyanakkor a homlokzat még nincsen kész, az emberek mentális térképén pedig még nincsen ott ez az eddig teljesen zárt udvar, ami most végre felfedezhető

– emelte ki Bardóczi, akinek a kijelentéséből kiderült, hogy Karácsony Gergelynek a városházán annyi hatásköre sincs, hogy a saját programjának megvalósítása érdekében egy parkolót képes legyen felszámolni, ehhez is konszenzusra van szüksége. 

 

Borítókép: Városháza pop-up park (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.