Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A mai napig nem kártalanították az átvert áldozatokat Magyar Péter bizalmasának bűntársai

Hétmilliárdos kár, több száz tönkretett család, a felelősök pedig a bandavezért kivéve megúszták pár év börtönbüntetéssel – ez volt a mérlege annak az egész országot behálózó piramisjátéknak, aminek a működtetésében Magyar Péter bizalmasa is részt vett. Az átvert emberek szinte semmit nem láttak viszont az elbukott pénzükből, mivel a vádlottak papíron gyakorlatilag nincstelenek voltak, nem volt mit lefoglalni tőlük.

2024. 06. 05. 10:00
Magyar Péter (Fotó: 24 Óra/Hagymási Bence)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába reménykedett még az eljárás elején a több mint ezer károsult, gyakorlatilag semmit nem kaptak vissza a befektetett pénzükből – többek között ez is elhangzott az elmúlt évtizedek nagy csalássorozatának tárgyalásán. A milliárdokat beszedő, majd a pénzt külföldre menekítő „fejeseknek” ugyanis alig volt zárolt vagyona, amiből kártérítést lehetett volna fizetni.

A milliárdokat azóta sem találja a hatóság. A pénz útját persze nehéz is lett volna követni, hiszen a beszedett összegekről semmiféle hivatalos szerződés nem készült, ezek nagy részét ugyanis papírok nélkül vagy kölcsönszerződésbe „öltöztetve” könyvelték. 

Egyedül az ötödrendű vádlott volt „precíz”, aki egy adatlapon rögzítette az ügyfelek nevét és azokét is, akik ajánlóként léptek be a rendszerbe. Ezért aztán azt is nehéz volt felmérni, hogy mekkora volt valójában a hálózat.

 

Ismert, a bűnügy szálai egészen a 2010-es évekig és egy, a celebvilágban is jól ismert nagykátai ikerpárig nyúlnak vissza. F. Attila és testvére, illetve az általuk létrehozott, S. Máriát is a soraikban tudó banda megszámlálhatatlan embert vert át, köztük ismert embereket és alvilági figurákat is.

Az ikerpár által irányított szervezet közel nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de alig 1,5 milliárd került elő a pénzből.

Az ügyben 2018-ban jogerős döntés született, a csalási botrány kiagyalóját tizenegy évre ítélték, igaz, F. Attila hamarosan szabadulhat a rácsok mögül. Magyar Péter bizalmasa, egyben élettársa édesanyja már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet ült börtönben, miután négy évre ítélték többrendbeli, bűnszövetségben, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt.

S. Mária a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott. Rádásul az eljárás adatai szerint a nő azután is folytatta az ügyleteket és verte át az áldozatokat, hogy F. Attilát, akivel addig szoros kapcsolatban állt, 2012-ben letartóztatták. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.