Következő mérkőzések
Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Meghalt egy kétéves gyerek, vádat emeltek a nevelőanya ellen

Az asszony magára hagyta a kicsit fürdetés közben.

2024. 06. 11. 16:31
Emberölés történt Hajdúszoboszlón, rendőrség, helyszínelés
Forrás: HAON/Tóth Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyészség vádat emelt egy polgári nevelőanya ellen, aki fürdetés közben magára hagyott egy kétéves gyermeket, a kicsi pedig ezalatt vízbe fulladt – írta meg a Hajdú-Bihar vármegyei hírportál.

A vádirat szerint a kétéves gyermek a vádlott családjában nevelkedett Polgáron. Tavaly május 26-án délután a vádlott a ház teraszán szerette volna megfürdetni a gyereket, ezért kivitt egy műanyag teknőt, majd háromnegyed részéig feltöltötte vízzel. Beleállította a gyermeket, de eszébe jutott, hogy nem hozott ki magával törülközőt, ezért bement a házba.

A kicsi legfeljebb harminc másodpercig maradt felügyelet nélkül, de amikor a nevelőanya visszatért, már vízszintes helyzetben feküdt a víz alatt.

 

polgári utcakép
 

A vádlott azonnal kiemelte a gyermeket, megrázta, erre sírni kezdett. Az asszony észrevette, hogy vizet nyelhetett, a hasa fel volt puffadva, ezért ráfektette a lábára, és ütögetni kezdte tenyérrel a hátát.

Időközben hazaérkezett a vádlott férje, a gyermeket azonnal orvoshoz vitték, majd kórházba szállították. A sértett állapota rohamosan romlott, olyan életveszélyes belső sérülése keletkezett, amely két nap múlva a halálához vezetett.

A vármegyei főügyészség a vádlott ellen gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban mértékes indítványként rögzítette, hogy a vádlott beismerése esetén a törvényszék két év fogházbüntetésre ítélje, amelynek végrehajtását öt év próbaidőre függessze fel.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Haon/Tóth Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.