Megvan, mikor és hol lesz az idei Tranzit fesztivál + videó

A Magyar Nemzet évről évre figyelemmel kíséri a rendezvényt.

2024. 07. 09. 17:16
Tranzit fesztivál 2023
Forrás: Tranzit
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén is megrendezik a Tranzit fesztivált. A politikai rendezvény helyszíne ezúttal is Tihanyban lesz, méghozzá augusztus 22. és 25. között. Ahogy arra számítani lehet, a fesztiválon idén is hallhatunk majd előadásokat, beszélgetéseket és vitákat politikai pártok képviselői, szakértők és újságírók részvételével.

Tranzit fesztivál 2023
Fotó: Tranzit

A Magyar Nemzet rendszeresen figyelemmel kíséri az évről érvre megrendezett Tranzit fesztivált. A tavalyi esemény legemlékezetesebb része az a beszélgetés volt, amelyen Orbán Viktort kérdezték. A miniszterelnök arról beszélt, hogy nem kell a magyaroknak magyarázkodni, nyugodtan nevezhető európai jelenségnek, ha hosszú ideje többségben kormányoz egy politikai párt.

Tranzit fesztivál 2023
Fotó: Tranzit

A politikáról lehet úgy beszélgetni, hogy az ember közben jól érzi magát. Még a viták is beszélgetést jelentenek

– jellemezte Deutsch Tamás a Tranzitot. Az európai parlamenti képviselő szerint „a beszélgetésnek az a lényege, hogy nem csupán a saját gondolataimat mondom el, hanem odafigyelek a másikra is”.

Alapvetően hasonló gondolkodású, de mégis egy-egy témában máshogy gondolkodó emberek tudnak beszélgetni egymással és ütköztetni a véleményeket

– mutatott rá Szentkirályi Alexandra, aki szerint a Tranzit egy nagy közösség és szövetség is. „Itt nagyobb perspektívában rá lehet nézni a dolgokra, nekem egy biztos pont az évben” – tette hozzá.

Borítókép: A tavalyi fesztivál (Fotó: Tranzit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.