Tikkasztó hőséggel zárul a hét, de az ország egyes helyein lecsaphat a vihar

Viharos széllökések, illetve jégeső kísérheti a zivatarokat.

Forrás: HungaroMet2024. 07. 14. 7:23
Fotó: Mohai Balázs
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marad a hőség, ami ma is az északnyugati országrészben lesz valamelyest elviselhetőbb, ott 30, 33 fok várható, míg délkeleten 38, 40 fok is lehet – adta hírül közösségi oldalán a HungaroMet.

Forrás: HungaroMet/Facebook

Mint írták, a sok napsütés mellett magasabbra törő gomolyfelhők, záporok, zivatarok ma elsősorban a Duna vonalában, illetve az attól keletre eső tájakon fordulhatnak elő. Egy-egy hevesebb zivatarcella is lehet. A szél csak zivatarok esetén lesz erős, viharos.

Forrás: HungaroMet

A Hungaromet honlapja szerint,  késő délutántól az Alföldön akár heves zivatarok kialakulására is van esély. Az ország több vármegyéjére is másodfokú, narancs riasztást adtak ki, estefelé a nyugati, északnyugati határ közelében is megjelenhetnek zivatarcellák. Viharos széllökések, illetve jégeső kísérheti a zivatarokat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.