Tóba lökte a nőt, hogy aztán elfuthasson a táskájával

Az aljas tolvaj most akár hat évet is ülhet.

2024. 09. 04. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki a tóba lökte, majd kirabolta a sértettet. A vád szerint a rabló idén tavasszal, Hatvanban, a Meszlényi Zoltán híd melletti dísztónál egy padon ülő nő mögé lopózott, majd egy erős mozdulattal a tóba lökte. 

A vádlott felkapta a sértett táskáját, majd futásnak eredt.

 A vádlott a táskát – benne egy bankkártyával és személyes iratokkal – átkutatta, abból az értékeket – egy mobiltelefont és készpénzt – magával vitt. Az ügyészség rablás bűntette, közokirattal visszaélés vétsége, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt emelt vádat. A büntetett előéletű rabló letartóztatásban várja a bíróság előkészítő ülését. A vádiratában a Hatvani Járási Ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülésen – amennyiben a bűnösségét a váddal egyezően beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról – ítélje a vádlottat hat év szabadságvesztésre. Emellett a vádhatóság közügyektől eltiltás kiszabására is indítványt tett.

Az eseményt egy térfigyelő kamera rögzítette. A videó itt tekinthető meg.

Borítókép: Képrenyőkép az esetről (Forrás: Magyar Ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.