Gépkarabélyt ragadott Kispest baloldali polgármestere

A legtöbben ilyet csak filmekben és játékokban láttak.

2024. 10. 10. 11:36
Budapest, 2022. szeptember 1.
Gajda Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Kispest polgármestere sajtótájékoztatót tart az 50-es villamos Határ úti végállomásán 2022. szeptember 1-jén. Elindultak az alacsonypadlós, korszerû, a 21. századi közlekedésnek megfelelõ CAF-villamosok a felújított 50-es vonalán Budapesten.
MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem aprózta el Gajda Péter, amikor a lőtéren járt. A baloldali összefogás polgármestere egy igazán komoly fegyvert vett a kezébe, amiről egy videót is megosztott a közösségi oldalán.

A XIX. kerület botrányoktól sem mentes polgármestere egy M4-es gépkarabéllyal lőtt, ami korunk egyik legismertebb automata fegyvere.

Az M16-oson alapuló, de AR–15 alapú fegyver különböző változatait a világ számos országában használja a hadsereg rendszeresített fegyverként. De civil felhasználásra is kifejezetten népszerű lett. Magyarországon is előszeretettel használják többek között a honvédség különleges erői, de a lőterek élménylövészetein, valamint a sportlövészek körében is kedvelt, mivel az AR–15 kialakítású fegyverek az egyik legelőnyösebben használhatóak.

Az a baloldali polgármester videójából nem derül ki, hogy ő élménylövészeten vagy sportlövészedzésen vett-e részt, de a „mesteremmel” feliratból sejteni lehet, hogy inkább edzésről beszélhetünk Gajda Péter esetében.

Fotó: Képernyőfelvétel

A fegyver az 5,56×45 mm NATO vagy a .223 kaliberű lőszert tüzeli. 

Egy ilyen lőszernek darabja közel ötszáz forint vagy akár még több is lehet, 

attól függően, hol vesszük és milyen minőségű lőszert vásárolunk.

Egy olyan lőtéren, mint ahol a baloldali polgármester járt, bárki foghat a kezébe fegyver, mivel az ilyen lőterek tartanak élménylövészetet és sportlövészeknek edzéseket is. Az élménylövészetek esetében akár már nagyjából 10 ezer forint befizetésétől tudunk lőni különböző fegyverekkel, de természetesen határ a csillagos ég, a legnagyobb „klasszikus” csomagok közel 100 ezer forintba is kerülhetnek, de egyes helyeken személyre szabott csomagot és árat lehet kapni, attól függően, hogy mivel is akarunk lőni. Azonban aki igazán komoly mennyiséget – főleg rendszeresen – akar lőni, annak már 

érdemesebb a sportlövészet mellett dönteni,

mivel jelentősen olcsóbb hosszú távon, mint az élménylövészet.

Borítókép: Gajda Péter (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.