5 millió 628 ezerre emelkedett a beoltottak száma

Eddig 20 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra és közel 4 ezren már fel is vették azt – közölte a kormányzati tájékoztató portál. Tegnap huszonhat új fertőzöttet igazoltak.

Magyar Nemzet
2021. 08. 03. 9:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beoltottak száma 5 628 383 fő, közülük 5 453 177 fő már a második oltását is megkapta – közölte a koronavirus.gov.hu. A kormányzati tájékoztatási portál szerint az elmúlt napon 26 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 809 672 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 beteg, így az elhunytak száma 30 029 fő.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 749 461 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 30 182 főre csökkent. Mint írták, 77 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük tízen vannak lélegeztetőgépen.

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, ezért kérjük, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. A még be nem oltott időseket különösen kérjük, hogy vegyék fel az oltást! – irták, hozzátéve:

Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét,

amelyre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni. Eddig 20 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra és közel 4 ezren már fel is vették azt. Az idősotthonokban is már zajlik a harmadik oltások beadása.

Fontos, hogy megerősítsék a védelmüket azok, akik év elején az elsők között kaptak oltást.
MTI/Balázs Attila

A delta vírusmutáns terjedése a még be nem oltottakat veszélyezteti a leginkább.

Emellett fontos, hogy azok is megerősítsék a védelmüket, akik az év elején kapták az oltást. Ők már a harmadik oltásra is tudnak időpontot foglalni.

Aki nem tud interneten foglalni az oltásra, az a háziorvosánál is kérheti a harmadik oltás beadását.

Az időseknek, krónikus és legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás. Részletek: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszag-az-elso-ahol-mar-harmadik-oltasra-lehet-idopontot-foglalni

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.