Latorcai: Pápán a tenni akarás és nem az erőszak határozta meg ötvenhatot

Az Országgyűlés alelnöke szerint a mai baloldalnak ugyanolyan kollektivista és ellentmondást nem tűrő szemlélete van, mint az ötvenes években volt.

Magyar Nemzet
2020. 10. 23. 18:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke Pápán rótta le tiszteletét az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei, mártírjai és áldozatai előtt. Ünnepi beszédében kiemelte, hogy Pápán az építeni, a tenni akarás és nem az erőszak határozta meg 1956 októberének felejthetetlen napjait. Hozzátette, hogy

a Pápai Forradalmi Tanács 17 pontos követelése egy modern, szociális piacgazdaságra épülő szabad és független, nemzeti-keresztény alapokon álló Magyarország reményét vetítette előre.

Latorcai János szerint Pápán az építeni, a tenni akarás és nem az erőszak határozta meg 1956-ot Fotó: KDNP

A kereszténydemokrata politikus beszédében azt is kiemelte, hogy az 1956-os forradalom nemcsak a szabadság, a függetlenség, hanem a nemzetben gondolkodó baloldali politizálás reményét is elhozta. A szabadságharc vérbe fojtásával azonban a Kádár János vezette internacionalista kommunisták nemcsak hazájukat, hanem ezt a történelmi utat is megtagadták, mely máig olyan teher, amely alól a hazai baloldal nem képes szabadulni. Latorcai János hangsúlyozta,

a mai baloldal eszméi ugyan újabb, divatosabb csomagolást kaptak, de valójában ugyanolyan kollektivista, osztályharcos, ellentmondást nem tűrő szemléletet tükröznek, mint az 1950-es évek megvalósult kelet-európai szocializmusa

Éppen ezért ma is nélkülözhetetlen, hogy a nemzet szuverenitását és a magyarság sorsát, jövőjét szívükön viselő emberek képesek legyenek közösen cselekedni – zárta gondolatait az Országgyűlés alelnöke.

Katonai tiszteletadással emlékeztek meg a forradalom hőseiről a Veszprém megyei városban Fotó: KDNP

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.