97 beteg kiszáradva került kórházba a Pesti úti idősotthonból

További hiányosságokat állapítottak meg a fővárosi fenntartású Pesti úti és Kamaraerdei úti idősotthonokban, miután a napokban újabb helyszíni ellenőrzéseket tartottak. A Pesti úti intézményben mint kiderült 60 ápoló dolgozott az elvárt 109–126 helyett. Az idősotthon lakóinak körülményei méltatlanok voltak: 100-ból 97 beteget alultápláltan, kiszáradva, elhanyagolva vittek kórházba.

Forrás: Origo.hu2020. 05. 24. 9:30
null
Budapest, 2020. április 9. Egy lakót szállít el védõruhába öltözött mentõ a fõvárosi önkormányzat Pesti úti idõsotthonából 2020. április 9-én. Immár több mint százan megfertõzõdtek és öten meghaltak az intézményben, jelentette be Müller Cecília országos tisztifõorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelõs operatív törzs online sajtótájékoztatóján. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbentő adatokról számolt be a Pesti úti idősotthonról a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója:

száz betegből 97 kiszáradva került hozzájuk az otthonból, 88-an alultápláltak, 27-en csontsoványak voltak

- írja a Bors.

Ez alátámasztja azt, amiről a Ripost az ott dolgozó ápolók elmondása alapján írt: jóval több idős embert kellene ellátniuk, mint amennyit fizikailag képesek. „Ez a koronavírus-járvány okozta helyzetben elfogadhatatlan és aggasztó„ – írta a Budapest Főváros Kormányhivatalra hivatkozva a Bors.

A Kamaraerdei úti idősotthonban is higiéniai problémák merültek fel – tették hozzá -, és mivel a napokban tovább nőtt a fertőzöttek száma,

a hatóság járványügyi zárlatot rendelt el az A épület harmadik emeletén május 20. és június 3. között.

A lakók nem hagyhatják el az emeletet, súlyos tünetek esetén kórházba kell őket vinni.

Mindkét intézményben tömeges a fertőzés: a Pesti úti idősotthonban eddig 306 lakó és 26 dolgozó fertőződött meg, 45-en haltak meg, a Kamaraerdei úti idősotthonban pedig 47 gondozott és 12 dolgozó lett fertőzött, 5-en meghaltak. A Pesti úti otthonban jelenleg is tart az országos tisztifőorvos, Müller Cecília által elrendelt vizsgálat.

A Bajcsy-kórházra hárítaná a felelősséget az ellenzék

Egy hete tartó összehangolt támadássorozatot indított az ellenzék és az őt kiszolgáló lakájmédia Magyarország egyik legnagyobb egészségügyi intézménye, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház ellen. Az ügy hátteréről Bodnár Attila, a kórház főigazgatója tájékoztatta a Magyar Nemzetet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.