A baloldal rájátszhatott a rasszista szavazatokra Borsodban?

Az MSZP elnökhelyettese elmondta, szerinte Bíró László személye „nem biztos, hogy Borsodban is ugyanolyan ellentmondásos volt” a helyieknek.

Forrás: mandiner.hu2020. 10. 13. 17:50
KOMJÁTHI Imre;
Budapest, 2019. augusztus 7. Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke beszél az Ujhelyi Istvánnal, az MSZP európai parlamenti képviselõjével tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. augusztus 7-én. A tájékoztatón bejelentették, hogy az MSZP a magyar Suzuki-gyárban dolgozók érdekeinek védelme ügyében levéllel fordult a cégcsoport japán vezetõjéhez, valamint törvénymódosítást kezdeményez az Országgyûlésben. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ATV Nap híre című műsorának hétfői vendégei Barkóczi Balázs szóvivő (DK), Komjáthi Imre elnökhelyettes (MSZP), valamint Szakonyi Péter újságíró voltak. A beszélgetés során Komjáthi Imre elmondta, szerinte Bíró László személye „nem biztos, hogy Borsodban is ugyanolyan ellentmondásos volt” a helyieknek. Mindezt a többi között azzal indokolta, hogy szerinte „Borsodban, Szabolcsban sok helyen [...] életvitelükből adódóan vagy inkább élethelyzetükből adódóan vannak rasszista emberek”.

Mint fogalmazott: „Elnézést, most a borsodi fog belőlem beszélni: nem biztos, hogy Borsodban is ugyanolyan ellentmondásos volt ez a személyiség a helyieknek. [...] Én ezt bátran ki merem mondani, hogy azért Borsodban, Szabolcsban sok helyen, ahol – most lehet, hogy ilyen fura fogalmat fogok használni – hogy életvitelükből adódóan vagy inkább élethelyzetükből adódóan vannak rasszista emberek, azok másként értékelik ezt. Ami nem jó, de ez azt mutatja, hogy van dolgunk kőkeményen, már régen el kellett volna kezdenünk egész másként politizálni a vidéken.”

Köves Slomó örömét fejezte ki Bíró László veresége kapcsán

Köves Slomó az Origó.hu megkeresésére értékelte a fideszes Koncz Zsófia győzelmével és az antiszemita Bíró László vereségével végződő borsodi időközi képviselő-választás eredményét.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija a következőket írta: „Annak feltétlenül örülhetünk, hogy egy rasszista politikus nem lett az Országgyűlés tagja. Némi optimizmussal talán azt is gondolhatjuk, hogy vasárnap a választók többsége Bíró László vállalhatatlan kijelentéseire is mondott nemet. Azt pedig őszintén remélem, hogy a leckéből tanulva a jövőben egyik párt sem támogat olyan jelöltet, aki gyűlöletet szít, indulatokat gerjeszt.”

Mint ismert, a baloldali Bíró Lászlóról vállalhatatlan, zsidóellenes megnyilvánulások kerültek elő. A szerencsi és környékbeli szállodákban lakó izraeli, oroszországi, lengyelországi zsidó turistákat tetűcsúszdásoknak nevezte, Budapestet pedig Judapestként írta le. Máskor pedig arról értekezett, hogy „kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufemizált kozmopolita rablás kifizetését”.

Tovább...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.