Szemán László a helyszínről jelenti: A Hableány teljes egészében a vízfelszín felett van

2019. 06. 11. 10:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig négy holttestet emeltek ki a május 29-én katasztrófát szenvedett, a Duna mélyére süllyedt Hableány roncsaiból. A reggel 6:15-kor kezdődött hajókiemelés jelenleg áll, mivel a félig kiemelt roncson olyan sérüléseket találtak a szakemberek, ami arra utalt, hogy a további emelés során kettétörhet a hajótest.

A Műszaki Egyetem mérnökeinek számításai alapján sikerült áthúzni a hajótest alatt az ötödik acélkötelekből font sodronyt is, a Hableány stabilan, teljes egészében a vízfelszín felett van. A búvárok csak arra várnak, hogy a hajótestből még annyi vizet kiszivattyúzzanak, hogy biztonsággal be lehessen úszni és átkutatni azt a még hiányzó négy áldozat holtteste után.

Pintér Sándor belügyminiszter tíz óra előtt néhány perccel érkezett vissza a Margitszigeten kialakított operatív irányítási pontra, miután egy rendőrségi hajóról a helyszínen tájékozódott a hajóroncs kiemeléséről. A tárcavezető jelenleg a munkálatokat irányítók beszámolóját hallgatja meg az operatív irányítási központban. Mielőtt a belügyminiszter belépett volna a sátorba, a dél-koreai mentőegység vezetői megköszönték neki az eltűntek utáni erőfeszítéseket és kérték, hogy mielőbb próbálják meg megtalálni a még hiányzó négy áldozatot. Ők vélhetően a hajótestben vannak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.