A járvány hamarosan a közösségi terjedés fázisába léphet

A vizsgálatokból arra lehet következtetni, hogy egyre inkább több fertőzött lesz.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 12. 21:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus örökítőanyaga egyre inkább kimutatható a szennyvízben, így a koronavírus-fertőzés hamarosan a közösségi terjedés fázisába léphet – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ főosztályvezetője az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Szavai szerint a vizsgálatokból arra lehet következtetni, hogy egyre több lesz a fertőzött, a növekedés mértéke viszont nagyban függ a lakosságtól. A szakember felhívta a figyelmet, hogy továbbra is fontos a felelősségteljes magatartás, a higiéniai szabályok betartása, főként az alapos kézmosás, a távolságtartás és a szájmaszk használata.

Egyre több a koronavírus örökítőanyaga a szennyvizekben

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye szerint a 32. héten Budapesten és Debrecenben is enyhén növekedő tendenciát mutattak ki a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében. Viszont a szennyvízvizsgálatok által előre jelzett közösségi terjedés felgyorsulása megelőzhető a továbbra is érvényben lévő járványügyi megelőző szabályok betartásával.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.