A Józsefvárosi Önkormányzat közleménye

Sajtómegkeresés alapján kiderült, hogy politikai tartalmú aláírásgyűjtő ívek jelentek meg a józsefvárosi óvodákban. Józsefváros polgármestere és jegyzője részletesen tájékozódott az ügyben, minden kérdésre kiterjedő egyeztetést folytatott az érintettekkel, vezetőkkel.

Forrás: Józsefvárosi Önkormányzat2019. 04. 26. 13:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sántha Péterné oktatásért felelős alpolgármestertől többen – köztük óvodai dolgozók is – kértek támogatói aláírásgyűjtő íveket azért, hogy akik egyetértenek a kormánypártok törekvéseivel, aláírhassák. Az óvodai alkalmazottak között is vannak kormánypárti és ellenzéki szimpatizánsok, így alakulhatott ki vita az intézményen belül. Az alpolgármester asszony elmulasztotta az óvodai alkalmazottakat figyelmeztetni, hogy az aláírásgyűjtés nem kerülhet az intézmény falai közé.

Dr. Sára Botond polgármester elfogadhatatlannak tartja, hogy semmilyen intézkedés nem történt annak elkerülésére, hogy a politikai célú tevékenységeket távol tartsák az óvodáktól, illetve nehezményezi, hogy az alpolgármester nem kellő körültekintéssel járt el ebben az ügyben, ezért megvonta az alpolgármester asszony oktatás-felügyelettel kapcsolatos feladatköreit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.