A kamubusztenderért a Karácsony Gergely vezette főváros a felelős

Belezavarodott a magyarázkodásba Karácsony Gergely, amikor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Lánchíd felújításáról és a kamubusztenderről kérdezték. Végül mindkét esetben saját magát hazudtolta meg, kiderült, hogy a Lánchidat nem újítják fel rendesen, a kamubusztenderért pedig igenis a főváros felelős – írja az origo.hu.

Forrás: ORIGO.HU2020. 12. 17. 22:17
null
20200120 Budapest BKV új Mercedes-Benz Conecto Next Generation buszainak átadása. Karácsony Gergely főpolgármester Bolla Tibor, BKV Zrt. vezérigazgató Magyar Nemzet fotó:Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest baloldali főpolgármestere hosszú ideig dicsekedett azzal, hogy az új közszerzésben alacsonyabb árakat értek el, mint az előző városvezetés. Aztán végül elszólta magát, és beismerte, hogy csak azért, mert „összehúztuk a műszaki tartalmat” – vagyis valójában nem újítják fel a Lánchidat abban a mértékben, ahogy kellene.

Amikor pedig a kamubusztenderre került a sor, előbb azt állította, hogy nem is tudott róla, majd azt, hogy minden rendben volt a közbeszerzéssel, később viszont véletlenül megint elszólta magát, amikor bevallotta, hogy azért folyik rendőrségi nyomozás, mert a Tüttő Kata főpolgármester-helyettes volt élettársának érdekeltségébe tartozó offshore-cég valószínűleg valótlan referenciákat nyújtott be. A főpolgármester azt már nem tette hozzá (valószínűleg nem gondolt arra, hogy saját magát leplezi le), hogy

ezt a referenciát a főváros el is fogadta, vagyis elmulasztották ellenőrizni.

Tehát a főváros bűne, hogy a kamucég nyerni tudott.

Az erdeti cikket ITT tekintheti meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.