A MÁV meghosszabbította a nemzetközi jegyek díjmentes visszatérítését

Forrás: MTI2020. 03. 26. 10:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a MÁV-Start kezelési költség nélkül visszatéríti a nála vásárolt, április 11. helyett már az április 30-ig, érvényes nemzetközi menetjegyek nemzetközi jegyek árát is célországtól függetlenül, amennyiben az utas lemond az utazásról – közölte a vasúttársaság csütörtökön a honlapján.

A nemzetközi jegyek jelenleg az előírásoknak megfelelően korlátozás nélkül megválthatók azokra a vonatokra, amelyek közlekedésében nincs ismert korlátozás.

Ismertetik, hogy a jegypénztárban vásárolt nemzetközi jegyek esetében a nemzetközi pénztáraknál és az ügyfélszolgálatokon személyesen nyújthatják be az utasok a visszatérítési kérelmüket, de elektronikus úton is jelezhetik az [email protected] címen, ebben az esetben az eredeti menetjegyet postai úton el kell juttatni az ügyfélszolgálatra, a 1426. Budapest, Pf.: 56. címre.

Ha a pénztárban bankkártyával vagy készpénzzel vásárolt nemzetközi menetjegy értéke nem haladja meg az 50 ezer forintot, azonnali visszatérítését kérheti az utas személyesen a nemzetközi pénztárakban vagy a személyes ügyfélszolgálatokon, bankkártyás vásárlás esetén a menetjegy értékét a pénztárban visszautalják bankszámlára.

Az 50 ezer forintnál nagyobb értékű menetjegyek esetében a vasúttársaság honlapjáról is letölthető visszatérítési igénybejelentő nyomtatványt kell kitölteni, a menetjegy értékét a megadott számlaszámra utalja vissza a vasúttársaság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.