A Momentum saját jelöltet állít a június végi előválasztásra

2019. 06. 01. 9:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerpel-Fronius Gábort szeretné indítani a Momentum Mozgalom a fővárosi baloldali előválasztáson – értesült a Népszava. A lap szerint a hazai közéletben ismeretlen Momentum-tag a párton belül igen népszerű. A fővárosban élő jelölt, aki hatodik volt a Momentum EP-listáján, ötvenhárom éves, informatikus végzettségű, és a pécsi egyetem Újkortörténeti és Modernkori Történet programjának PhD-hallgatója.

– A döntés hónapok óta terítéken volt – erősítette meg a hírt lapunknak Németh Gyöngyös, a Momentum sajtómunkatársa. Szavai szerint a párt tíz százalék körüli EP-választási szereplése, valamint a kiemelkedő budapesti eredménye miatt adnának lehetőséget a fővárosi választóknak arra, hogy a Momentum főpolgármester-jelöltjére szavazhassanak. Németh Gyöngyös úgy tájékoztatott: a hivatalos döntést hétfőn jelentik be, mivel vasárnap még összeül a Momentum Mozgalom küldöttgyűlése, amelynek rá kell bólintania a döntésre.

Mint ismert, a nyár folyamán baloldali előválasztást tart az ellenzék, amelyen eldőlhet, hogy ki legyen Tarlós István főpolgármester kihívója az őszi önkormányzati választáson. Az elővoksolás időpontja még nem ismert, azonban lapunk – egyelőre meg nem erősített – értesülései szerint június végén tarthatják a megméretést. Jelenleg hivatalosan Karácsony Gergely és Puzsér Róbert van versenyben, s hozzájuk csatlakozhat hétfőtől Kerpel-Fronius Gábor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.