A nemzeti összetartozás napja – más szemszögből + videó

Nyitottnak kell lennünk ahhoz, hogy tisztán lássuk, mi mindent ad nekünk összetartozásunk – hangsúlyozta Fürjes Balázs.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 06. 04. 10:20
FRJES Balzs
Hét évvel ezelőtt láttak neki a rendrakásnak és újjáépítésnek Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„[…] a magyarság számára Trianon a XX. század legnagyobb tragédiája. A nemzeti emlékezés, a Kárpát-medence népei közös jövőjének elősegítése és az európai értékek érvényesülése azt a feladatot rója ránk, hogy segítsük Trianon döntéseinek megértését és feldolgozását. Ugyanakkor lehetőséget ad arra is, hogy bebizonyítsuk:

a nyelvéből és kultúrájából erőt merítő magyarság e történelmi tragédia után képes a nemzeti megújulásra, az előtte álló történelmi feladatok megoldására.”

– idézte a nemzeti összetartozás melletti tanúságtételről szóló törvényt Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a közösségi oldalán.

Fürjes Balázs az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés aláírásának 101. évfordulóján úgy fogalmazott: a traumák megértése, feldolgozása, a megújulás, az értékek megőrzése és továbbvitele, szerintem ez az az út, amin mennünk érdemes. Trianonról a mai napig rengeteg vita van, én ezt különösen hasznosnak tartom.

– Amiről 100 év után is vitázunk, az biztosan fontos része közös történetünknek. Nem szabad, hogy történelmünk bármilyen eseménye tabu téma legyen.

Ezért, ahogy sok minden mással, úgy Trianonnal kapcsolatban is az őszinte, igazságkereső viták visznek előre – jelentette ki az államtitkár.

A kormánypárti politikus továbbá hangsúlyozta: a történelmi Magyarország ma is él. – Kultúránkban, nyelvünkben, sorsközösségünkben mindannyiunk számára eleven, befogadható és értelmezhető valóság.

Csak nyitottnak kell lennünk ahhoz, hogy tisztán lássuk, mi mindent ad nekünk összetartozásunk.

A nemzeti összetartozás napja alkalmából a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 3. választókerületének néhány neves lakójáról készített kisfilmet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.