A rendőrség igazoltatta a Hősök terén demonstrálókat

A Magyar Nemzet munkatársát arra kérték az igazoltatás után, hogy hagyja el a Hősök terét.

Magyar Nemzet
2021. 01. 31. 13:16
null
2021.01.31. BUdapest Vendéglátós tünteteés a Hősök terén Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnapra demonstrációt hirdetett a Hősök terére a Le Az Adók 75 Százalékával (LA75) nevű mikropárt. A Tömeges üzletnyitás nevű eseményt a Facebookon szervezték, előzetesen mintegy háromezer-hatszáz ember jelezte a részvételét, ám mindössze megközelítőleg tizedük ment el. A demonstrálók az üzletek, vendéglátóhelyek megnyitását szeretnék elérni, az üzlettulajdonosokat pedig arra biztatják, hogy polgári engedetlenség formájában tömegesen nyissanak ki február elsején.

Vendéglátós tüntetés a Hősök terén, Budapesten 2021.0 január 31-én Fotó: Kurucz Árpád

A helyszínen tartózkodó kollégánk szerint a tüntetők a maszkhasználatot betartották, de a kétméteres távolságot sokan nem. A tüntetés kezdete után a rendőrök elkezdték igazoltatni a téren tartózkodókat, majd ezután a résztvevőket felszólították arra, hogy hagyják el a teret – köztük kollégánkat is erre kérték a rendőrök.

A helyszíni beszámoló szerint a demonstráció békésen zajlott, de egy-két incidens is akadt: egy középkorú férfi például elküldte a rendőröket melegebb éghajlatra, akik megpróbálták lecsillapítani a tüntetőt. Arról jelenleg nincs információnk, hogy a férfit megbüntették-e.

A demonstráció szervezői és a helyszínen tartózkodó tüntetők „kompromisszumot, kompromisszumot!” felkiáltásokkal nyilvánították ki elégedetlenségüket a lezárások miatt. Ecsenyi Áron szervező szerint a kabinet kettős mércét alkalmaz: a plázák nyitva lehetnek, de a vendéglátósok nem nyithatnak ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.