A romákkal foglalkozók munkáját segítő cigánypasztorációs kézikönyv jelent meg

Forrás: MTI2019. 11. 17. 19:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A romákkal foglalkozó szakemberek munkáját segítő cigánypasztorációs kézikönyvet jelentetett meg a Boldog Ceferino Intézet. A „Szolgáljatok az Úrnak örömmel” című kötet célja, hogy bemutassa a jó gyakorlatokat a roma felzárkóztatásban – mondta el Bángi-Magyar Anna, a kötet szerkesztője az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Bángi-Magyar Anna úgy fogalmazott: a kötetben megpróbáltak egy „ívet felrajzolni az evangelizációtól az oktatáson át a munkavállalás támogatásáig. Mindezt hívő háttérrel, ugyanakkor gyakorlati tapasztalatokkal”.

Kitért arra is: a Boldog Ceferino Intézet feladata, hogy segítse a roma felzárkóztatással foglakozók együttműködését egyrészt az egyházon belül, például a cigánypasztorációt végző szerzetesrendek között, másrészt az önkormányzatokkal és a szociális szervezetekkel.

Andrásfalvy János szalézi szerzetes arról beszélt: a szaléziak legfontosabb feladata a rend alapítása óta a misszió. Ez azonban nemcsak a hittételek hirdetését jelenti, hiszen a szaléziak mindig odafordultak az elesett emberekhez és segítettek nekik felemelkedni.

Magyarországon a szaléziak 26 éve oktatnak cigány fiatalokat kazincbarcikai iskolájukban. Az iskolához kollégium is tartozik, ahol idén már Kárpátaljáról érkezett roma fiatalt is tudtak fogadni a Boldog Cefereino Intézet segítségével.

„Sok szép történetünk van”, a most megjelent könyvben is szerepel néhány – mondta, hozzátéve, hogy „van, akivel sokat kell küzdeni”, de „hatalmas öröm látni a fiatalok felemelkedését”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.