A válságkezelés kapcsán Gyurcsányék inkább hallgassanak

Hollik István kifejtette, hogy mit takar a Gyurcsány Ferenc vezette MSZP–SZDSZ-kormányzat elhibázott válságkezelése.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 01. 25. 12:43
Gyurcsány Ferenc; Vitányi Iván; Molnár Csaba; Dobrev Klára; Vadai Ágnes
Budapest, 2013. október 12. Az újra megválasztott, a pártot eddig is vezető Gyurcsány Ferenc (b2), mellette felesége, Dobrev Klára, Molnár Csaba alelnök, jobb szélen Vadai Ágnes alelnök a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti tisztújító kongresszusán, a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban 2013. október 12-én. Balra Vitányi Iván, a DK örökös tiszteletbeli elnöke. MTI Fotó: Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Bizonyos értelemben sikerült megértenünk a 2008–2009-es válságkezelés kudarcát, ahol sikerült megmentenünk a bankokat, a gazdaságot, de nem sikerült megmentenünk az embereket – fogalmazott Dobrev Klára, a DK EP képviselője a férje, Gyurcsány Ferenc vezette MSZP–SZDSZ-kormányzat válságkezeléséről az ATV műsorában. A politikus elszólására Hollik István (Fidesz) hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán, ahol részletesen kifejtette, hogy mit takar a Gyurcsány Ferenc vezette MSZP–SZDSZ-kormányzat elhibázott válságkezelése:

A baloldal 2009-ben elvett egyhavi nyugdíjat és egyhavi bért az emberektől. Az MSZP–SZDSZ-kormány a világválság közepén megemelte a magyar emberek adóterheit, valamint megszüntette a családok támogatását szolgáló otthonteremtési programot. Miután a baloldali kormány államcsőd közelébe sodorta Magyarországot, az IMF-et is be kellett hívnia – emlékeztetett Hollik István.

Dobrev Klára szerint a Gyurcsány-kormánynak nem sikerült megmenteni az embereket a válság során
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Hollik kiemelte, hogy a Gyurcsány Ferenc-féle baloldal válságkezelő politikájával ellentétben a Fidsz–KDNP-kormány a koronavírus-járvány okozta világgazdasági válság idején a vállalkozások megsegítése mellett az emberek támogatására koncentrál,

adócsökkentéssel, a munkahelyek megtartásával és az otthonteremtési kedvezmények bővítésével vagy éppen a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével.

A kommunikációs feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, hogy Dobrev Klárának és Gyurcsány Ferencnek a válságkezelés kapcsán inkább hallgatniuk kellene, valamint felhagyni a koronavírus elleni védekezés támadásával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.