Alapjogokért Központ: Hátrányos az EU-nak az új országok csatlakozásának halasztása

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője hátrányosnak tartja, hogy az Európai Unió későbbre halasztotta új országok uniós csatlakozását.

Forrás: MTI2019. 06. 28. 10:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pócza István pénteken az M1 aktuális csatornán azt mondta, azzal, hogy az EU 2025-ig halasztotta Albánia és Észak-Macedónia csatlakozását, saját magát helyezi versenyhátrányba a „folyamatosan mozgolódó” Oroszországgal, Törökországgal és Szaúd-Arábiával szemben.

Albánia és Észak-Macedónia csatlakozása biztonsági kérdésekkel is összefügg. Észak-Macedónia tette például a legtöbbet a balkáni útvonalon az EU irányába érkező migránsok megállításában – tette hozzá.

Az elemző emlékeztetett arra, hogy a csatlakozási tárgyalások során harmonizálni kell a belépni kívánó ország jogrendjét az unióssal. Ahhoz, hogy ez működjön, mindig politikai akarat szükséges – vélekedett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.