Alapjogokért Központ: Orbán Viktor javaslata átláthatóbb helyzetet teremtene

Az Alapjogokért Központ vezető kutatója szerint Orbán Viktor miniszterelnök javaslata a migrációs ügyek európai kezelésének módosításáról átláthatóbb helyzetet teremtene a mainál.

Forrás: MTI2019. 03. 06. 12:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányfő szerint a migrációból fakadó közös kérdéseket el kell venni az Európai Bizottságtól, és az érintett országok belügyminisztereire kell bízni, akik egy erős testületet létrehozva döntenének a fő kérdésekben – közölte Pócza István az m1 aktuális csatorna szerdai adásában.

Elmondta, a javaslat nagyon fontos és előremutató elképzelés, amelyet helyeselt Armin Schuster, a német Kereszténydemokrata Unió belügyi kérdésekkel foglalkozó vezető szakpolitikusa is a Die Welt-ben megjelent interjúban.

A lap az olvasók véleményét is megkérdezte, akiknek 80 százaléka egyetért Orbán Viktor javaslatával – jegyezte meg. Hangsúlyozta: jelenleg nagyon sok intézmény vesz részt a migrációs politika alakításában és nem feltétlenül átlátható, kinek mi az érdeke.

A vezető kutató kitért az Emmanuel Macron francia elnök által nemrég benyújtott javaslatcsomagra is, amelyben vitát szorgalmaz az Európai Unió működéséről.

Érdemes lenne ezt a vitát elkezdeni, és azokon a területeken, amelyeken az Európai Unió nem teljesített jól, célszerű lenne nagyobb hatáskört adni a tagállamoknak – mondta Pócza István.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.