Álhír, hogy korábban zárt be a terézvárosi szakrendelő

Az információ több portálon is tévesen jelent meg, zárásról azonban szó sincs, a magyar oltási tempó pedig továbbra is kiemelkedő – közölte a Koronavírus Sajtóközpont.

Forrás: Koronavírus Sajtóközpont2021. 04. 05. 10:51
null
Egy oxfordi statisztika szerint csütörtökön világelső volt Magyarország a lakosságarányosan beadott oltások tekintetében MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több portálon is megjelent álhírrel ellentétben a szombati oltónapon nem zárt be korábban a terézvárosi szakrendelő, hanem a háziorvos véletlenül rossz napra, vasárnapra küldte be az oltandók egy részét.

A háziorvos azóta már értesítette az érintetteket a helyes oltási időpontról, akik kedden mehetnek oltásra.

A magyar oltási tempó egyértelműen továbbra is kiemelkedő, az elmúlt hét napban a lakosság 4,19 százaléka jutott hozzá az első vakcinához, ezzel elértük a 23,67 százalékos átoltottságot, míg az Európai Unióban ez a szám 12,56 százalék – tájékoztatott a Koronavírus Sajtóközpont.

(A borítóképen az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát készítik elő az oltásokhoz 2021. április 5-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.