Arra kérik Karácsonyt, gondolja át a Blaha Lujza tér rekonstrukcióját

A Színes Erzsébetváros weboldal civil csapata nyílt levélben kéri a főpolgármestert és Pikó Andrást, hogy változtassák meg a terveket.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 02. 24. 10:11
null
A Blaha Lujza tér látványterve a Rákóczi úti fasorral Forrás: Építész Stúdió
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kérjük Önöket, hogy vessék latba tekintélyüket annak érdekében, hogy a Blaha Lujza tér felújítása kapcsán, az utóbbi napokban felmerült kétségek megnyugtatóan rendezésre kerüljenek” – írta Karácsony Gergely főpolgármesternek és Pikó András józsefvárosi polgármesternek címzett nyílt levelében a Színes Erzsébetváros Társadalmi és Kulturális weboldal csapata a Facebookon.

A szövegben a civilek arra kérik a baloldali városvezetőket, hogy a Blaha Lujza tér felújításának módosított terveit hozzák nyilvánosságra annak érdekében, hogy a szakmai és civil szervezetek, valamint a budapesti városlakók minél inkább magukénak érezhessék ezt a fontos fejlesztést.

Azt is írták: „Hisszük, hogy a Népszínház utcai villamosok nyomvonalának el nem építésével Önök további lehetőségek előfeltételeit teremtik meg a környék és Budapest fejlődése számára.”

Lapunk is megírta, hogy korábban Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója is felhívta arra a figyelmet, hogy a Blaha Lujza tér felújítása nem mehet végbe a villamosok vonalának lezárásával, mert az a későbbiekben fontos közlekedési fejlesztéseket akadályozna meg. Vitézy Dávid február 19-én úgy fogalmazott: „Nem politikai vitát szeretnék nyitni vagy azt találgatni, hogy ki nem mondott igazat. Legyünk konstruktívak, a városnak ez az érdeke. Éppen ezért pusztán annyit javaslok és kérek:

ne ültessenek fákat és ne telepítsenek szökőkutat a villamos átvezetésének útjába, hogy a jövőben ne legyen fakivágási botrány, és ne kelljen egy szökőkutat elbontani, amikor szeretnénk kiszabadítani a Népszínház utcai villamosvonalakat a mai szűkös végállomásukról.”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.