Az ellenzék falazott Czeglédynek

2019. 05. 14. 9:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Példátlan, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ellenzéki delegáltjai „falaznak” a köztörvényes bűncselekménnyel vádolt Czeglédy Csabának – mondta Nacsa Lőrinc. A KDNP frakciószóvivője felháborítónak nevezte, hogy a „Gyurcsány-párt”, a szocialisták, a Párbeszéd, a Jobbik, az LMP, a Mi Hazánk és a Momentum delegáltjai nem szavazták meg Czeglédy mentelmi jogának felfüggesztését.

– Ebben Gyurcsányék felelőssége a legnagyobb. Czeglédy Csaba a Gyurcsány család régi ügyvédje, Gyurcsány és Gyurcsányné bizalmasa, akit az Altuson, a családi cégen keresztül még pénzeltek is – érvelt a politikus, aki szerint a Gyurcsány házaspár most is „falaz” Czeglédynek, nekik köszönhetően kapott mentelmi jogot azzal, hogy a DK európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltjévé tették őt, amivel megpróbálják megakadályozni és talán ellehetetleníteni a Czeglédy elleni eljárást.

A politikus úgy fogalmazott: az ellenzék egy olyan köztörvényes ügyben akadályozza az igazságszolgáltatást, amelyben a vád szerint több mint hatmil­liárd forintot loptak el bűnszervezetben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.