Benkő Tibor: a Magyar Honvédségnek a térség legjobb haderejévé kell válnia

A közép-európai térség legjobb haderejévé kell válnia a Magyar Honvédségnek – mondta a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Forrás: MTI2019. 02. 05. 21:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benkő Tibor, aki kedden tartotta éves értékelő és feladatmegszabó értekezletét, az M1-en úgy fogalmazott: a honvédség a katonák egyéni felszerelését és a haditechnikai eszközeit egyaránt modernizálja.

A miniszter kiemelte: nem szabad azzal foglalkozni, hogy a lemaradást pótolják. Előrébb kell tekinteni, olyan innovációt kell bevonni a Magyar Honvédség fejlesztésébe, amely a jövő kihívásainak megfelel – mondta, példaként említve, hogy a kibertérben is kutatás-fejlesztésre van szükség. Ezért is hozták létre a kiberhadműveleti központot a Magyar Honvédségben, s folyamatban van a kiberakadémia megalakítása.

Benkő Tibor leszögezte: olyan honvédséget kell építeni, amely az ország védelmi képességét szolgálja. Olyan képességet kell fejlesztenünk, amely Magyarország biztonságát szolgálja – közölte.

A miniszter a feladatok közül kiemelte a fiatalok megszólítását, amelynek egyik fontos eleme a honvédségi életpályamodell felvázolása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.