„Brüsszel szerint csak ott van jogállam, ahol beengedik a migránsokat”

Schanda Tamás államtitkár a parlamentben kiemelte: a vétó a magyar kormány törvény adta joga.

2020. 11. 30. 15:14
SCHANDA Tams Jnos
Schanda Tamás szerint Gyurcsány Ferenc és a baloldal nem tanult a 2008-2009-es válságból MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmuck Erzsébet (LMP) napirend előtti felszólalásában a parlamentben úgy beszélt a kabinet által az uniós költségvetéshez benyújtott vétóról, hogy az „életeket kockáztat hatalmi érdekekért”. Közölte: szerinte a vétó történelmi bűn a jelenlegi járványhelyzetben, amely helyrehozhatatlan kárókat okoz Magyarországnak. Schmuck kiemelte, arra a kéri a kabinetet, hogy támogassa az EU szigorú klímacéljait.

Válaszában Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte, az ellenzék nem a magyar érdeket képviseli Brüsszelben, hanem a brüsszeli érdekeket képviseli itthon. Hozzátette: Brüsszel szerint csak ott van jogállam, ahol beengedik a migránsokat. Az államtitkár szerint a kabinet azért vétózik, mert a migrációt ellenző országokat akarják megzsarolni költségvetési eszközökkel, mindemellett pedig a vétójog az uniós alapszerződésben biztosított jog.

A klímavédelem kapcsán kiemelte, hogy soha egyetlen kormány sem tett annyit a klímavédelemért, mint ez a kabinet. Emlékeztetett: zöldpártinak nevezett politikusként az LMP nemet mondott a kormány által benyújtott és később elfogadott klímatörvényre.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.