Csákberényi siker született a Magyarország étele szakácsversenyen

A csákberényi Kilroy Group Kft. csapata, a Kilroy Team: Ortó Gyula és Dobos Tibor nyerte a szombaton harmadik alkalommal megrendezett, Magyarország étele szakácsversenyt Felcsúton.

Forrás: MTI2020. 10. 10. 22:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A séfcsapat Somogyország ízei (fogasfilé parajlevéllel burkolva, haltej májköntösben, füstölt mangalicaszalonna-fátyolban, kapros sajtkrémmel töltött túrógombóc barna vajban pirított reszelt morzsában, tejfölhab, zöldségkosár, marinírozott kelbimbószirom, kápia paprika „csiga” édesköménnyel, piros sültpaprika-krém) fantázianevű ételkölteményével hódította el a címet.

A 12 , döntős csapatból második helyen végzett Simon András és Fodor Szabolcs (Hunguest Hotels Zrt., Galyatető), míg a harmadik Paskó Csaba és Bódity Krisztián (Vajdaság) lett.

Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára a díjátadón arról beszélt, hogy a séfek végre nemcsak saját éttermükben bizonyíthattak, hanem a legkiválóbbak egymással is összemérhették tudásukat, sokan a határon túlról érkezve. Az idei, nemzeti összetartozás évében rendezett vetélkedésen a séfek megmutatták, hogy a magyar gasztrokultúrának van jövője – tette hozzá.

A zsűri elnöke, Varga Károly, a kecskeméti 48 étterem konyhafőnöke méltatta, hogy kollégái „hazahozták” azokat az ízeket, azokat az ételeket, amelyeket a génjeikben hordoznak.

Asztalos István az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke reményét fejezte ki, hogy ismét hozzájárulhattak a magyar gasztronómia továbbfejlődéséhez. Kiemelte: mindenki a hazájáért küzdött a konyhában, és szoros verseny végén alakult ki a végső sorrend.

A harmadik alkalommal meghirdetett Magyarország étele élőmunkás melegkonyhai szakácsverseny témája idén a nemzeti összetartozás volt. A résztvevőknek maximum öt elemből álló innovatív, de populáris ételt kellett elkészíteniük, ahol elvárás volt, hogy az étel a legtöbb átlagos felszereltségű konyhán, akár nagy adagszámban is elkészíthető legyen, és értékesítési szempontból is megfeleljen a magyar igényeknek.

A verseny során kötelező volt használni piros, fehér és zöld színű alapanyagot: a piros színt a piros paprika (friss vagy fűszerpaprika), a fehér színt a túró, a zöld színt pedig zöld színű zöldség vagy fűszernövény jelképezhette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.