Csalás miatt emeltek vádat egy gyógyszertári szakasszisztens ellen

Forrás: MTI2019. 06. 04. 12:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csalás miatt vádat emelt a Pécsi Járási Ügyészség egy gyógyszertári asszisztens ellen, aki jogtalanul használta egy vásárló egészségpénztári kártyáját csaknem két éven át, több mint kétszáz esetben, egymillió forintos kárt okozva ezzel – közölte a Baranya Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

A Varga-Koritár György főügyész által jegyzett közlemény szerint a vádlott egy pécsi gyógyszertárban dolgozott szakasszisztensként, s egy vásárló 2014 nyarán a patikában felejtett egészségpénztári kártyájával élt vissza.

A gyógyszertári asszisztens 2014 augusztusa és 2016 májusa között összesen 211 alkalommal használta jogtalanul a kártyát. Részben a saját és családja receptjeit váltotta ki, s a gyógyszereket a kártyával fizette ki. Emellett a patikában vásárlók által kiváltott gyógyszerek és egyéb patikai termékek árának kiegyenlítésekor a pénzt a vevőktől átvette, majd a sértett egészségkártyáját felhasználva az összeget a kártyáról levonva kifizette.

A vádlott a közlemény szerint több mint egymillió forint – meg nem térült – kárt okozott a sértettnek az egészségpénztári kártya jogtalan felhasználásával.

A sértett házaspár ezen időszak alatt külföldön élt, ritkán tért vissza Magyarországra, így nem észlelték a kártya jogosulatlan használatát.

A Pécsi Járási Ügyészség üzletszerűen, nagyobb kárt okozó, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a gyógyszertári asszisztens ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.