Csend a Jobbik háza táján a felvonulás és a gyerekvédelem ügyében

Feltűnően csendes volt az elmúlt napokban a Jobbik a Budapest Pride kérdésében, ami nem meglepő, mivel baloldali szövetségeseikkel ellentétben nem vesznek részt a felvonuláson. Mindezt érdekessé teszi az a tény, hogy Jakab Péter a héten a kormány népszavazási kezdeményezése ellen szólalt fel, pedig júniusban a gyermekvédelmi törvényt megszavazták a párt képviselői. Továbbá az is emlékezetes, hogy a párt egykor még börtönbe záratta volna a melegeket.

Hertelendy Gábor
2021. 07. 24. 16:00
null
Jakab Péter kamunak nevezte a gyermekvédelmi népszavazást. Forrás: ORSZÁGGYŰLÉSI KÖZVETÍTÉS/KÉPERNYŐFOTÓ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta Orbán Viktor bejelentette, hogy a kormány népszavazást kezdeményez a gyermekek védelmét érintő kérdésekben, a baloldalról folyamatos támadások érik a döntést. Ebbe illeszkedik Jakab Péter kommunikációja is, aki a közösségi oldalán a referendumot „kamunak” nevezte, de azt elismerte, hogy ő maga nemmel szavazna a kérdésekre, tehát a kormány álláspontját támogatná.

Lapunk kereste a Jobbikot, hogy megtudjuk: mi az oka annak, hogy a parlamenti képviselőik a gyermekek védelméről szóló törvénycsomagot megszavazták, viszont a kormány népszavazási kezdeményezését elutasítják, továbbá érdeklődtünk, hogy a hétvégén lezajló Budapest Pride-ról mi az állásfoglalása a pártnak, de nem kaptunk választ.

 

Emlékezetes, hogy nem maradt mindig ilyen csendben a Jobbik a pedofil- és LMBTQ-kérdésekben. Ander Balázs, a párt alelnöke az Országgyűlés június elsejei ülésén kijelentette: támogatják a pedofilok nyilvántartását és a büntetési tételek szigorítását, még akkor is, ha a kormány javaslatai még szigorúbbak, mint az általuk korábban kezdeményezettek. Felszólalásában a nők elleni erőszak áldozataira is kitért a képviselő, aki az elkövetők kémiai kasztrálásának a lehetőségét is felvetette.

 

Ander Balázs egy hónapja támogatta a pedofilellenes törvényt Fotó: MTI/Soós Lajos

 

Figyelemre méltó a meleglobbiban érdekelt Háttér Társaság gyűjtése, ami a homoszexualitással kapcsolatos megnyilvánulásokat tartalmazza. Ebben szép számmal találni jobbikos elszólásokat is, miután a párt egy 2005-ös nyilatkozata szerint

„a homoszexualitást reklámozó demonstráció súlyosan sérti a gyermeki jogokat; a természetellenes szexualitás ránk erőltetése az Európai Unióból ered”.

 

Emellett a Jobbik Csongrád megyei elnöke, Tóth Péter még 2007-ben felszólította Sólyom László akkori köztársasági elnököt, hogy „ítélje el erkölcsi alapon a homoszexuálisok felvonulását és az SZDSZ szélsőséges megnyilvánulását”. – A felvonulás nem más, mint a deviánsok jogainak támogatása és a betegség terjesztése a magyar nemzeten belül – közölte Jakab Péter szegedi bizalmasa tizennégy évvel ezelőtt.

Már lassan a múlt homályába vész, de 2012-ben a Jobbik több évig terjedő szabadságvesztéssel, pénzbüntetéssel vagy elzárással büntette volna a melegeket, a homoszexualitást pedig fajtalankodásnak és szexuális magatartászavarnak minősítette. Azonban Jakab Péter sem finomkodott 2019-ben: a Hír TV által nyilvánosságra hozott hangfelvételen

a Budapest Pride-ot „buziparádénak”, a homoszexuálisokat pedig „aberráltaknak” nevezte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.