Csendes, enyhe idő várható

Forrás: MTI2019. 02. 08. 19:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint az időjárási frontok továbbra is a Kárpát-medencétől északra vonulnak el, ezért szombat estig lényeges változás nem várható időjárásunkban, folytatódik a csendes idő.

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Éjjel északnyugat felől ismét fátyolfelhők érkeznek, melyek szombaton az ország nagy részén szűrik a napsütést. Legfeljebb elvétve fordulhat elő jelentéktelen eső, hószállingózás. Éjszaka foltokban zúzmarás köd, főként északkeleten alacsonyszintű rétegfelhőzet is képződik, ez utóbbi szombaton tartósan is megmaradhat. Kezdetben többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, majd a reggeli óráktól többfelé élénk, az Észak-Dunántúlon erős lökések is kísérik a déli szelet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -5 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett vidékeken ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 6 és 12 fok között, a tartósan borult északkeleti területeken 3 és 6 fok között alakul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.