Csőzik László továbbra is a rombolással foglalkozik

Politikai bosszúból kivérezteti Érd baloldali polgármestere a városi úszósportot. Csőzik László polgármester felbontotta az önkormányzat és az Érdi Úszósport Nonprofit Kft. közötti szerződést, és a csütörtöki közgyűlésen új önkormányzati céget alapított a gyerekek úszásoktatására. A városban számos hangulat- és életkörülményt javító intézkedés is elmarad, mint a térdig érő gaz kaszálása vagy az utak karbantartása.

2020. 07. 23. 19:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az érdi városvezetés az építés helyett továbbra is a rombolással foglalkozik – mondta el a Magyar Nemzetnek Simó Károly, az érdi Fidesz–KDNP-frakció vezetője a rendkívüli közgyűlés után. Simó hozzátette: egy hónap alatt már az ötödik rendkívüli városi közgyűlést hívta össze Csőzik László. A káosz, a kapkodás mellett az is látszik, hogy az érdi városvezetés nem az érdiek mindennapi életkörülményeit javító dolgokkal foglalkozik, hanem politikai boszorkányüldözéssel és felelősséghárítással. Hol az előző városvezetésre mutogat, hol a kormányra, miközben nem történik semmi előrelépés például az útépítésekben.

– Nem engedték napirendre sem venni, hogy a képviselők kérdezhessék a polgármestert például a több hónapja az ellehetetlenülés felé tartó beruházásokról, a temetőben térdig érő gazról, az elmaradt útépítésekről – sorolta Simó Károly. A frakcióvezető kiemelte: amire számítottak, bekövetkezett. A kormánypárti politikus szerint politikai okokból létrehozott az önkormányzat egy úszósportot működtető új kft.-t, ezáltal lényegében megszüntettek egy több mint egy évtizede prosperáló úszóklubot, csak hogy a saját nevük lehessen a dokumentumokon.

– Az előterjesztésben, majd szóban a polgármester lényegében elismerte: előfordulhat, hogy ősztől akár ötvenmillió forinttal is többe fog kerülni ebben a formában az úszósport működtetése, mint eddig.

A forgatókönyv ugyanaz volt, mint az érdi kézilabdánál: sikertelennek, kudarcosnak és botrányosnak állított be egy klubot, ami az elmúlt tíz évben csak sikereket ért el a városnak és az országnak. – Miközben amit helyébe állít, az tízmilliókkal kerül többe az állítólag nehéz helyzetben lévő városnak, mint az, ami eddig stabilan és sikeresen működött – magyarázta a döntés hátterét Simó. A frakcióvezető szerint az látszik, hogy minden, amihez hozzányúlnak, többe kerül az érdi adófizetőknek vagy tönkremegy. – Azt mondták, átszervezik az érdi médiát: negyedével, ötvenmillió forinttal kerül többe. Azt mondták, átszervezik a kézilabdát: lényegében ugyanannyi pénzből az élvonal helyett a kiesés ellen küzdenek majd a lányok. Azt mondták, átszervezik a hivatalt: elüldözték a teljes pályázati csoportot, projektmenedzsert, jegyzőt, irodavezetőket, és állnak a több tíz milliárdos beruházások. Jogszabálysértő módon új vezetőt hoztak a városgazdálkodási céghez, azóta drágábban működik és a gaz felveri a várost, a legszembetűnőbb ez a temetőben. Az most már világos, hogy Csőziknek egyetlen célja van polgármesterként: mindenáron eltörölni a múltat – ahogy a kommunisták is tervezték. De ahogy a kommunistáknak nem sikerült, úgy neki sem fog sikerülni. Minden nappal kevesebb ideje marad arra az ámokfutásra, amit kilenc hónapja átél a város – sorolta a helyi Fidesz frakcióvezetője.

A Magyar Nemzet a rendkívüli közgyűlés előtt megírta: egyértelműen politikai tisztogatás áldozata lett az Érdi Úszósport Nonprofit Kft., mert a cég ügyvezetője a volt fideszes polgármester, T. Mészáros András felesége. Az érdi gyerekek többsége a klub égisze alatt tanult meg úszni, és az elmúlt években olyan világhírű tehetségeket neveltek ki, mint A jól működő sportklubbal áprilisban szerződést hosszabbított az önkormányzati városfejlesztő cég, most Csőzik mégis úgy döntött: nincs szüksége a szolgálataikra és új önkormányzati céget alapít.

Berczi Zita, az Érdi Úszósport Nonprofit Kft. ügyvezetője a felmondás után levelet írt az Érdi Városfejlesztő és Szolgáltató Kft. ügyvezetőjének, amelyben kifejti, hogy a koronavírussal megküzdöttek, de a politikai kivéreztetéssel nem tud megbirkózni a sportvállalkozás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.