Dömötör Csaba: Jakab Péter nemzeti pártból DK-alapszervezetet csinált

Az államtitkár úgy látja, hogy a baloldali felfogás szerint csak akkor van demokrácia, ha a baloldali jelölt nyer.

Vizvári Soma
2020. 10. 12. 16:00
DMTR Csaba
Budapest, 2020. július 2. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. július 2-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lukács László György jobbikos képviselő a parlament hétfői ülésnapján napirend előtti felszólalásában úgy vélte: a közös ellenzéki jelöltnek brutális ellenszélben kellett indulnia. A választás tanulsága szerinte az, hogy egy az egy elleni felállásra van szüksége az ellenzéknek ahhoz, hogy leváltsa a jelenlegi kormányt, s nincs más alternatíva, mint az ellenzéki összefogás, hiszen a kormánypártok „egy masszívan fideszes” körzetben szűkös eredménnyel nyertek. Hozzátette: egy demokratikus országban tegnap az ellenzék nyert volna.

A képviselő továbbra sincs megelégedve a tesztelések mennyiségével, állítása szerint a magyar gyakorlat nem követi a WHO ajánlásait. Mint mondta: széles körű ingyenes tesztelésre van szükség. Lukács László György azt javasolta a kormánynak, hogy az iskolákban a következő őszi szünetet hosszabbítsák meg, hogy „le lehessen kapcsolni az iskolákban a vírus áramkörét”.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy egész Európában felszálló ágban van a járvány, és Magyarország továbbra is a jobban védekező országok között van. Az időközi választásról szólva azt mondta: Koncz Zsófia győzelmét különösen értékessé teszi, hogy óriási többséget szerzett. Bírálta Jakab Péter Jobbik-elnököt, akinek szerinte nem volt bátorsága bemenni a parlamenti ülésre. Szerinte az ellenzéki pártok mindennel magyarázzák az eredményt; a baloldali felfogás szerint csak akkor van demokrácia, ha a baloldali jelölt nyert. Vállalják fel, hogy egy olyan jelöltet indítottak, aki antiszemita kijelentéseket tett és az út szélén hagyott embereket – közölte, hozzátéve: Jakab Péter egy nemzeti pártból DK-alapszervezetet csinált.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.