Egész nyáron táborokkal vár a Egyszülős Központ

Egész nyáron át tartó napközis táborokkal nyit újra július 6-án a budapesti Egyszülős Központ.

Forrás: MTI2020. 06. 28. 15:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A központ vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Családbarát Magyarország közösségi oldal együttműködésével rendezett táboraikkal a nyári gyermekfelügyelethez nyújtanak segítséget.

Emlékeztettek: az Egyszülős Központ a veszélyhelyzet alatt is folyamatosan online szolgáltatásokkal, adományként több mint hat tonna tartós élelmiszerrel, tisztító- és tisztálkodószerekkel, valamint csaknem száz laptoppal támogatta az egyszülős családokat.

Kiemelték, hogy sok szülő a veszélyhelyzet alatt az éves szabadsága terhére maradt otthon a gyerekekkel, így nyáron még nehezebb megoldaniuk az egyébként sem egyszerű szünidei gyerekfelügyeletet. Nekik nyújtanak segítséget a július 6-tól heti turnusokban, jelképes összegű hozzájárulás mellett igénybe vehető nyári táborok – írták.

Hozzátették: az Egyszülős Központ Üllői úti épületében korszerűsítették a szellőzőrendszert és megújult a hangszigetelés is. A játszóházuk „kincses szigetté” változott, csúszdával, labdamedencével, hintával és sok készségfejlesztő játékkal várják a gyerekeket.

A központ honlapjának tájékoztatása szerint a napközis táborban szeptembertől iskolát kezdő hat és 12 év közötti, egyszülős családban nevelkedő gyermekek vehetnek részt. A részvétel feltétele, hogy a szülő rendelkezzen Egyszülős kártyával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.