Egy húron pendül Sorossal az ellenzék

Soros György szervezete, az Open Society Foundations (OSF) is támadja a tegnap a parlament kormánypárti kétharmada által elfogadott, a hatékony járványügyi védekezést lehetővé tevő koronavírus-törvényt. A milliárdos spekuláns alapítványának érvei kísértetiesen hasonlítanak az ellenzékéhez.

2020. 03. 31. 14:30
Billionaire investor Soros attends WEF in Davos
Billionaire investor George Soros of Soros Fund Management attends the annual meeting of the World Economic Forum (WEF) in Davos January 26, 2013. REUTERS/Pascal Lauener (SWITZERLAND - Tags: POLITICS BUSINESS HEADSHOT) - LR1E91Q0RVHT7 Fotó: Pascal Lauener
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez a törvényjavaslat korlátlan hatalmat biztosít egy potenciális diktátornak, aki megfosztja a magyar polgárokat demokratikus jogaiktól” – olvasható a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSA) angol nyelvű Facebook-oldalának mai bejegyzésében. A Soros György által biztosított 18 milliárd dolláros anyagi háttérrel működő, a nyílt társadalom ideológiáját terjesztő alapítvány elítéli a koronavírus elleni védekezésről szóló magyar törvényt. A szervezet szerint a jogszabály határozatlan időre, korlátlan hatalommal ruházza fel Orbán Viktort, és szigorúan korlátozza a média szabadságát és a polgárok mozgását. „Ha további bizonyítékokra lenne szükségünk arra vonatkozóan, hogy Orbán Viktor autoriter irányba mozdul el, akkor ez az” – teszik hozzá.

Az OSF érvei köszöntek vissza a balliberális ellenzék hétfői parlamenti felszólalásaiban és sajtótermékeik oldalain is. A Nyílt Társadalom Alapítványok a bejegyzésben a nemzetközi közösséghez fordulnak, hogy elítéljék a magyar kormány lépését, és felszólítják az Európai Uniót, hogy tegyen határozott lépéseket Magyarország és annak vezetői ellen, akik Soros György szervezete szerint folytatólagosan megsértik a nemzetközi jogot és fenyegetik az európai polgárokat.

Mint ismert, hétfőn az Országgyűlés elfogadta a kormány koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatát, amit Áder János köztársasági elnök pedig még aznap aláírt. Ezzel meghosszabbították a veszélyhelyzetet; megtiltották az önkormányzati képviselő-testületek feloszlatását, valamint az időközi választások és népszavazások megtartását; büntetik a járványügyi intézkedések akadályozását (karanténból való kiszökés, stb.), továbbá innentől szigorúbban büntetik a rém- és az álhírek terjesztőit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.