Elégedett a többség a kormány járványkezelésével

Nem pártpolitikai alapon ítélik meg a mögöttünk hagyott időszakot a magyarok: még a kormánnyal szemben kritikus válaszadók húsz százaléka is elégedett volt az intézkedésekkel. A baloldali pártok által támadott orosz oltóanyag felhasználásával a magyarok túlnyomó többsége, 74 százaléka egyetért – állapította meg az Alapjogokért Központ.

Magyar Nemzet
2021. 06. 05. 14:57
null
Gyõr, 2021. május 28. Koronavírus elleni védõoltásra érkezik egy páciens a gyõri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontjára 2021. május 28-án. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar felnőtt lakosság 54 százaléka elégedett a koronavírus-járvány alatt bevezetett kormányzati egészségügyi intézkedésekkel – derül ki az Alapjogokért Központ legújabb közvélemény-kutatásából.

Mint írják: a felnőtt magyar társadalom véleményét felmérő, országosan reprezentatív mintán végzett kutatás alapján kijelenthető, hogy a tízből több mint öt (54 százalék) szavazókorú állampolgár elégedett a kabinet egészségügyi válságkezelésével. Ezzel szemben a válaszadók csupán 43 százaléka mondta azt, hogy inkább elégedetlen a koronavírus-járvány alatt meghozott egészségpolitikai döntésekkel, ami jelentős, 11 százalékpontos különbséget mutat az elégedettek javára.

Elismerést hozott a magyar oltási program kellő gyorsaságú végrehajtása

Ennek oka az lehet, hogy a magyarok nem pártpolitikai alapon ítélik meg a mögöttünk hagyott időszakot: még a kormánnyal szemben kritikus válaszadók húsz százaléka is elégedett volt ugyanis az intézkedésekkel.

Az, hogy többen elégedettek a kormány egészségügyi lépéseivel, mint ahányan nem azok, annak is köszönhető, hogy a koronavírus-járvány harmadik hullámának megálljt parancsolt a magyar oltási program kellő gyorsaságú végrehajtása, ami a keleti vakcinák beszerzése nélkül nem lett volna végrehajtható.

A baloldali pártok által gyakran támadott orosz oltóanyag felhasználásával a magyarok túlnyomó többsége, 74 százaléka egyetért, jó ötletnek tartja az alkalmazását, és mindösszesen a megkérdezettek 12 százaléka tartotta rossznak.

Ez az adat közelít az Alapjogokért Központ áprilisi kutatási eredményeihez is, ahol a magyar felnőtt lakosság 72 százaléka mondta azt, hogy elégedett a keleti vakcinák beszerzésére is fókuszáló stratégiával.

Fotó: Alapjogokért Központ

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.