Élelmiszer-adomány a horvátországi földrengés károsultjainak

Több mint 46 tonnányi élelmiszert juttat a horvátországi földrengés károsultjainak a Mészáros Csoport. A cégcsoporthoz tartozó élelmiszeripari vállalatok, a Talentis Agro Zrt. és a Gallicoop Zrt. termékeiből összeállított, 25 millió forint értékű segélycsomagot a természeti katasztrófa által leginkább sújtott Petrinjá városába szállították.

Forrás: Mészáros Csoport sajtóközlemény2021. 01. 28. 16:32
null
A Mészáros Csoport élelmiszersegélyét rakodják a horvátországi Krašić-ban Forrás: Mészáros Csoport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December végén 5,2-es, illetve 6,3 erősségű földrengés rázta meg Közép-Horvátországot, amelyet számos utórengés követett. A természeti katasztrófának hét halálos áldozata és 28 sérültje volt, súlyos károkat okozott a 116 ezres lakosságú megye négy városában: Sziszeken, Petrinjában, Glinan és Hrvatska Kostajnicában, valamint több járásban. A károk ötvenezer lakost érintettek.

A rengés sújtotta térségben több száz lakó- és gazdasági épület, iskola és közel az összes templom megsérült, öt közülük teljesen összeomlott.

A horvát kormány természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Sziszek-Monoszló megyét, valamint Zágráb és Károlyváros megye egyes részeit.

A Mészáros Csoport humanitárius akciójával a térségbe szállított élelmiszer-adomány részben tartós élelmiszert (lisztet és mézet), részben tojást, tejterméket és feldolgozott húst tartalmaz. A szállítmányt a horvát állam által üzemeltetett petrinjai közkonyhára szállították a cégcsoport kamionjai, ahol a földrengésben otthontalanná vált károsultak étkeztetését biztosítják.

A Mészáros Csoport élelmiszersegélyét rakodják a horvátországi Krašićban
Fotó: Mészáros Csoport

– Mint ismert, a Mészáros Csoport a rendszerváltás utáni legnagyobb magyarországi magán élelmiszer-adományt ajánlotta fel a rászorulóknak tavaly decemberben: a Magyar Vöröskereszt segítségével hetven tonnányi élelmiszer-adományt juttatott el karácsonyig ötvenmillió forint értékben a hazai nélkülöző családoknak és egyedülálló, idős embereknek. Habár a cégcsoport karitatív tevékenysége elsősorban hazánkra fókuszál, a magyar vállalatok közül elsőként ajánlotta fel segítségét a horvátországi károsultaknak

– közölte Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója.

Az élelmiszer-adomány mintegy 25 millió forintos költségét Mészáros Lőrinc a magánvagyonából finanszírozta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.