Elmúlhatott a medveveszély Miskolc lakott területein

A fokozottan védett állat hétfőn zárt erdőben tartózkodott, majd a Csanyik-völgy irányába elhagyta a lakott területet.

Forrás: MTI2020. 10. 20. 12:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vélhetően elhagyta Miskolc lakott területeit az a barnamedve, amely néhány nappal ezelőtt tűnt fel a városban és környékén – közölte az önkormányzat sajtóosztálya kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a fokozottan védett állat október 19-én este az Őz utca feletti zárt erdőben tartózkodott, majd a Csanyik-völgy irányába elhagyta a lakott területet.

A közleményben felhívták a környéken lakók figyelmét arra, hogy az erdőterületen történő tartózkodás szabályait betartva közlekedjenek, kutyát kizárólag pórázon sétáltassanak.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei azt kérik, hogy mennyiben valaki barnamedve nyomaira akad, tegyen bejelentést a +36 30 861-3808 telefonszámon.

A medvét az önkormányzati rendészet térfigyelői kamerái észlelték először Miskolcon vasárnap hajnalban, ahol még a villamossínek mentén is kóborolt. Ezt követően többen látták az állatot, leginkább a lyukóbányai városrészben, legutóbb hétfőn.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.