Elsőként Tarlós István vált hivatalos főpolgármester-jelöltté

Forrás: MTI2019. 08. 28. 14:01
TARLS Istvn
Budapest, 2019. mjus 6. Tarls Istvn fpolgrmester beszl Rvsz Mriusszal, az aktv Magyarorszgrt felels kormnybiztossal kzsen tartott sajttjkoztatjukon a Vroshzn 2019. mjus 6-n. A fpolgrmester bejelentette, hogy a fvros jabb 800 milli forintot klntett el kltsgvetsbl kerkpros-fejlesztsekre, amihez az llam mg 800 millit ad. Az 1,6 millird forintbl megkezddhet az EuroVelo nemzetkzi kerkprutak fejlesztsnek els teme. MTI/Mth Zoltn Fotó: Máthé Zoltán Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőként Tarlós István vált hivatalos főpolgármester-jelöltté, miután a jelenlegi városvezetőt a Fővárosi Választási Bizottság szerdán az októberi önkormányzati választásra nyilvántartásba vette mint a Fidesz és a KDNP közös jelöltjét.

A Fővárosi Választási Bizottság a budapest.hu oldalon tette közzé a szerdai határozatát, amelyben az áll, hogy Tarlós István hétfőn kezdeményezte a bizottságnál a nyilvántartásba vételét a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek október 13-ára kiírt választásán. A bejelentéssel egyidejűleg 1494 ajánlóívet adtak át.

A Fővárosi Választási Iroda 767 ajánlóív ellenőrzése során 5133 érvényes ajánlást rögzített. Ezt követően további ajánlóívek ellenőrzésére nem volt szükség, tekintettel arra, hogy az ellenőrzött érvényes ajánlások száma a törvényben meghatározott mértéket meghaladta. Ezért a Fővárosi Választási Iroda az ajánlások további ellenőrzését nem folytatta – olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.