Elszántságot, erőt és hitet merítünk az idősek helytállásából

Elismerését és tiszteletét fejezte ki az Idősek világnapja alkalmából a KDNP.

Forrás: MTI2020. 10. 01. 14:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elismerését és tiszteletét fejezte ki az Idősek világnapja alkalmából a Kereszténydemokrata Néppárt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Elmondta: az idősek helytállásából elszántságot, erőt és hitet meríthetünk, ezért hálával tartozunk nekik.

Juhász Hajnalka, a kisebbik kormánypárt alelnöke úgy fogalmazott: talán fel sem fogjuk, hogy mennyi mindent köszönhetünk nekik, akiktől annyiszor elvesztettek mindent, és akik annyiszor fel tudtak állni a sorscsapások után is. Háborúk, forradalmak, diktatúrák és megannyi nehézség ellenére egy olyan országot hagytak ránk, amely ma büszke és erős része Európának – írta.

Kiemelte: a nagyszülők, dédszülők bölcsessége és kitartása nélkül mindez nem lenne ma természetes számunkra; tőlük kapott értékeiket, hagyományaikat kereszténydemokrataként megőrzik és továbbadják.

A KDNP alelnöke kifejtette: az idősektől a háborúk utáni helyreállításból elszántságot, „a kommunizmus és a nácizmus dohos levegőjében tanúsított kitartásukból” erőt, a nélkülözések idején tapasztalt helytállásukból hitet merítenek. Köszönjük nekik – írta a kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.

Jövő év elején megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítés

A kormányfő a Facebookon közzétett videójában az Idősügyi Tanács ülése után közölte: a legfontosabb téma a 13. havi nyugdíj volt, hiszen mindenkit az izgat, hogy miután a járvány nemcsak az embereket, hanem a gazdaságot is megviseli, vajon lehetőség lesz-e a arra, hogy a korábban vállaltak szerint a 13. havi nyugdíj visszaépítése megkezdődjön.

– Egyértelmű és világos választ adtam a kormány és a pénzügyminiszter nevében: a következő év elején megkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését, járvány ide vagy oda – jelentette ki Orbán Viktor.

– A következő hónapok az idősek szempontjából nehezek lesznek, mert az ország választópolgárai úgy döntöttek, hogy ősszel nem zárjuk le újra az ország működését, hanem folyamatosan működésben tartjuk az intézményeket, az iskolákat, a munkahelyeket, a sportlétesítményeket, a színházakat és az Idősügyi Tanácshoz hasonló fórumokat is – mondta a miniszterelnök.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.