Energetikai korszerűsítés kezdődik a zalaegerszegi Liszt Ferenc iskolában

Építészeti és energetikai felújítás, valamint akadálymentesítés kezdődik a zalaegerszegi Liszt Ferenc tagiskolában a város önkormányzata által elnyert több mint 330 millió forintos támogatási összegből – tájékoztatta a városháza az MTI-t.

Forrás: MTI2020. 01. 25. 13:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A teljes építészeti és energetikai felújítás során hőszigeteléssel látják el a homlokzatot, valamint az iskola és a tornaterem tetejét, amelyekre vízszigetelés is kerül. Korszerűbbre cserélik az összes homlokzati nyílászárót.

Akadálymentesítik az épület földszintjét, illetve olyan parkolót is kialakítanak, ahonnan az épület főbejárata új rámpán keresztül közelíthető meg. Az épületen belül új akadálymentes öltöző és fürdő is épül.

Korszerűsítik az épület fűtési rendszerét, a meglévő kazánok mellett két hőszivattyú beépítésével, a radiátorokra szerelt termosztátokkal pedig lehetővé válik a helyiségenkénti fűtésszabályozás. Az áramfogyasztás csökkentése érdekében kicserélik a lámpatesteket, továbbá több mint kétszáz táblából álló napelemes rendszert telepítenek a tetőre.

A Széchenyi 2020 program keretében elnyert 332,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból 2020 augusztusára fejeződik be az iskola korszerűsítése.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.