Eredménytelen a Fővárosi Törvényszék elnöki álláshelyére kiírt pályázat

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke eredménytelenné nyilvánította a Fővárosi Törvényszék elnöki állására kiírt pályázatot – közölte az OBH kedden az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 06. 11. 18:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a tisztségre kiírt pályázatra két pályamű érkezett. Polgárné Vida Judit pályázatát még a személyes meghallgatása előtt visszavonta, így a pályázat elbírálása során csak Vadász Viktor törvényszéki bíró pályázatát kellett értékelni, amit azonban az OBH elnöke nem fogadott el – írták.

Az indoklás szerint a pályázat és a személyes meghallgatás alaphangulatát is a „harc”, a Fővárosi Törvényszék és a pályázó elleni „támadás” és az ezzel szembeni „védekezés” víziója hatotta át. A pályázó – ezen gondolatok mellett – szót sem ejtett arról, hogy mi a bírósági szervezet működésének lényege és ez miképpen erősíthető egy tettrekész igazgatási vezető által – áll a közleményben.

Hozzátették, a Fővárosi Törvényszéken összpontosul a legtöbb ügy, ehhez mérten itt áll rendelkezésre a legtöbb emberi és tárgyi erőforrás is, így mindenkori vezetőjének feladata, hogy ezekkel hatékonyan gazdálkodva igazgassa az ország legnagyobb törvényszékét.

Ehhez pedig – a nyugtalanság és „harc” helyett – a nyugalom és a biztonság megteremtésére kell törekednie, mivel csak ez szolgálhatja a bírósági szervezet, a jogkereső állampolgárok és a bíróságokkal kapcsolatban álló hivatásrendek érdekeit – fogalmazott az OBH.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.