Európa Tanács: Példaértékű a nemzeti kisebbségek képviselete és megjelenése Magyarországon

Magyarországon a nemzetiségek, és nemzeti kisebbségek képviselete és megjelenése példaértékű, beleértve a magyar parlamentet is, nyelvük védelme magas szintű politikai támogatást élvez – közölte az ET.

Forrás: MTI2019. 06. 20. 11:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon a nemzetiségek, és nemzeti kisebbségek képviselete és megjelenése példaértékű, beleértve a magyar parlamentet is, nyelvük védelme magas szintű politikai támogatást élvez – közölte a strasbourgi székhelyű Európa Tanács csütörtökön.

Az Európa Tanács égisze alatt működő Európai Regionális és Kisebbségi Nyelvek Európai Chartájának Szakértői Bizottsága jelentésében hangsúlyozta, Magyarország sokat javított a két- vagy többnyelvű oktatás lehetőségein, a pozitív tendencia pedig folytatódik.

Azonban hosszú távú stratégiát kell kidolgoznia minden kisebbségi nyelv további támogatására, intézkedéseket kell hoznia annak ösztönzésére, hogy széles körben, valamint a közhivatalokban is használhatóak legyenek a kisebbségi nyelvek – közölték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.